Minä

Tarinani alkaa jo pikkuvauvasta, jolloin nukuin päiväuniani vapaaehtoisen palokunnan asemalla Haagassa. Sen jälkeen olen ollut mukana useissa yhdistyksissä ja tehnyt erilaisia tehtäviä vapaaehtoisesta sopimuspalokuntalaisesta juniorijääkiekkovalmentajaan. Lopulta päädyin kuin sattumalta järjestöammattilaiseksi.

Kuten usein nuorilla, minullakin oli oman alan löytyminen osin sattumien summa. Opiskelin armeijan jälkeen Suomen Urheiluopistolla ja valmistuin koulutettuna hierojana. Opintojen jälkeen toimin hierontapalveluita tarjoavana yrittäjänä perheyrityksessä. Hierontatyöstä jouduin valitettavasti luopumaan, joten päädyin opiskelemaan ja samalla myyntityöhön panimoalalle. Muutaman vuoden myyntityön jälkeen rekrytoinnin kautta päädyin lopulta tekemään nuoriso- ja palokuntatyötä pelastusalan valtakunnalliseen järjestöön. Työpolkuni välissä olen tehnyt monia sekatöitä lattian valamisesta eväsvoileipiin ja rengashuoltoon. Uskon monipuolisen kokemuksen tuoneen minulle laaja-alaista osaamista ja näkökulmia, joita voin yhdistää sekä liike-elämään että yhdistystoimintaan.

Tärkeimmän yhdistysuran olen tehnyt pelastusalalla vapaaehtoisessa palokunnassa. Olen toiminut useissa eri tehtävissä kuten palokunnan päällikkönä, koulutuspäällikkönä, nuoriso-osaston johtajana ja kouluttajana. Minulla on kokemusta luottamustehtävistä alueellisella tasolla ja työkokemusta valtakunnalliselta tasolta. Kuulun paraikaa useaan eri yhdistykseen, toimien yhden puheenjohtajana. Lisäksi olen toiminut juniorijääkiekon parissa valmentajana lähes 10 vuotta.

Olen paraikaa toimivapaalla päivätyöstäni Suomen Vanhempainliitosta ja toimin kansainvälisen palokuntanuorten leirin Eldis 22 projektipäällikkönä.  Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi ja opiskelen yhteisöpedagogi yamk tutkintoa. Olen opiskellut myös palvelumuotoilua (erikoisammattitutkinto) ja uskon kokeilukulttuurin sekä dialogin voimaan.

Olen innostunut purjelautailusta ja pyöräilystä. Olen onnellisesti naimisissa ja kaksi ihanaa tytärtä. Syntyperäistä helsinkiläistä kieltämättä kauhistuttaa 01-alkuinen postinumero mutta upea oma talo valmistui 2019 Vantaalle.


© 2022 Copyright Valtteri Tervala